Brooklyn Nets host pre-draft workout voor Damyean Dotson

Een speler die optimaal gebruik heeft gemaakt van het pre-draft proces, is de voormalige Houston Guard Damyean Dotson. Hij heeft woensdag op de Brooklyn Nets uitgewerkt.
 
Er is een terugkerend thema dat zich ontwikkelt binnen de Nets pre-draft strategie: doelspelers met de mogelijkheid om de vloer te strekken Brooklyn Nets basketbal kleding. De jongens bij NetsDaily hebben een volledige uiteenzetting van de geplande training van deze week, en zij wijzen op hetzelfde concept. Het zou geen verrassing moeten zijn voor de Netten om schieters te richten. Ze hebben immers de vierde meest driepuntspogingen per wedstrijd (31.6) opgehaald, waarbij slechts 33,8% van die drieën werd aangesloten, goed voor de vijfde slechtste in de NBA. Die nummers geven niet de manier waarop Marks / Atkinson had voorzien.
 
Ontmoet Damyean Dotson. Een 6'5 ", 202 pond schietwacht van de Universiteit van Houston. Hij besteedde zijn eerste twee collegiale seizoenen voor de Oregon Ducks, en werd geplaatst op het PAC-12 All-Freshmen Team na het scoren van 11,4 punten per spel in 27,9 minuten per wedstrijd. Nadat hij door een aantal juridische problemen in Oregon ging, vertrok Dotson naar Houston, zijn geboortestad.
 
Dotson, 23 jaar oud, stond in zijn tijd in Oregon en Houston voor het elite playmaking vermogen. Hij gemiddeld 1,1 helpt per spel in de loop van zijn collegiale carrière. Mock drafts hebben op dit moment hem overal, sommige lijken hem als een tweede ronde, en andere zijn een mogelijk ongeval.
 
Velen zetten Dotson aan als een "slaper", en dat is precies waar Brooklyn naar op zoek is. Zou hij een optie kunnen zijn bij nr. 57 voor Brooklyn, of zullen ze moeten gaan om hem te selecteren?
 
Met ongeveer twee weken tot het ontwerp worden spelers nu serieus geëvalueerd. Elk team voelt anders over bepaalde spelers, en het is moeilijk om te vertellen waar Dotson op draft night gaat. Dus, als Brooklyn op woensdag zijn prestatie verrijkt is, is Dotson een kans op 22 juni.