De Houston Rockets zijn het meest gerespecteerde team in de comp

In de afgelopen twee seizoenen speelden ze op elitair niveau, aangevoerd door de best aanvallende speler van het spel en waren ze de grootste uitdager van de Golden State Warriors 'troon Houston Rockets basketbal kleding kopen. Toch blijven de media haten op James Harden en de Rockets. Het resultaat is dat ze over het hoofd zien wat dit team heeft bereikt.
 
Toen Kevin Durant in de zomer van 2016 bij de Warriors kwam, zette hij de NBA-wereld op zijn kop. Plotseling konden de Cleveland Cavaliers niet concurreren met Golden State, ondanks geleid te worden door LeBron James, en de rest van de Western Conference miste het talent om zelfs maar een kans te maken.
 
De Rockets gingen echter all in voor een ring in de zomer van 2017 door te handelen voor Chris Paul en hem te koppelen met James Harden om een ​​van de meest unieke back courts in de geschiedenis van de NBA te creëren. In dat seizoen 2017-18 haalde Harden zijn eerste MVP-award en leidde Houston naar een franchiseverslag van 65 overwinningen.
 
Houston en Golden State kwamen uiteindelijk overeen in de Western Conference Finals en de Warriors namen de reeks in zeven wedstrijden. Zoals iedereen weet, leidde Houston ooit de reeks 3-2, maar een ongelukkige hamstringblessure liet Chris Paul op een zijspoor, en de Rockets hadden net niet genoeg talent om de Warriors te verslaan zonder hun star point guard.
 
In het afgelopen seizoen begonnen de Rockets met een verschrikkelijke start en verloren 14 van hun eerste 25 wedstrijden. De Rockets waren echter in staat om het achter een ander stellair seizoen om te draaien van James Harden, die de competitie leidde in scoren op 36.1 punten per wedstrijd, het hoogste scorende gemiddelde van een speler in meer dan drie decennia. De Rockets wonnen 20 van hun laatste 25 wedstrijden na de onderbreking in de All Star en deden mee aan de play-offs als het beste team van de league.
 
Vanwege hun trage start eindigden de Rockets met slechts de vierde beste plaat in het westen, dus hun rematch met de Warriors kwam een ​​beetje vroeg. In de Western Conference Semifinals kwamen de Rockets opnieuw tekort, deze keer verloor de serie in zes wedstrijden.
 
Het was een teleurstellend einde aan het seizoen voor de Rockets omdat ze het hele jaar hard werkten om nog een keer te schieten op de Warriors, om daarna weer te verliezen. Houston deed echter een dappere poging en zorgde ervoor dat Golden State hun winst won, omdat elk spel in de reeks werd besloten met zes punten of minder.
 
In de afgelopen drie seizoenen hebben de Rockets meer succes gehad tegen de verdedigende kampioenen dan enig ander team in de competitie, omdat de andere tegenstanders van Golden State geen schijn van kans hebben gemaakt.