Dwyane Wade bij zijn terugkeer naar de Miami Heat: The State Fat

Dwyane Wade werd teruggestuurd naar het team op de Trade Deadline, met wie hij voor altijd verbonden zal zijn. Hij neemt nu de rol van ouderling staatsman op zich voor de Miami Heat - mogelijk slechts voor een paar weken. Hij oefent de grootste invloed buiten de rechtbank uit.
 
Er zijn een handvol spelers in de geschiedenis van de NBA die voor 100 procent geïdentificeerd zijn met een franchise. Kobe Bryant, Tim Duncan en Dirk Nowitzki zijn waarschijnlijk de beste voorbeelden van dit tijdperk, Damian Lillard zou er graag een willen worden. Dwyane Wade is eigenlijk zo iemand.
 
Uiteraard speelt The Flash anderhalf jaar lang elders, net zoals sommige andere legendes die voor hem liggen: wie houdt er niet van om zich Patrick Ewing in Seattle, Hakeem Olajuwon in Toronto of Michael Jordan in Washington te herinneren? Rechts: Niemand vindt het leuk om het te onthouden. Wade's reis naar Chicago en Cleveland behoort tot dezelfde categorie. In tegenstelling tot MJ, Hakeem en Co., heeft de 36-jarige echter de mogelijkheid om deze "fout" opnieuw te corrigeren.
 
Met Heat-baas Pat Riley in staat om over zijn eigen schaduw te springen en de ruzie te regelen, terwijl Cavs-GM Koby Altman werkte aan een epische "voorjaarsschoonmaak" in het squadron rond de handelsdeadline, is Wade terug midden februari, waar hij hoort thuis. In Miami-Dade County. Of toch: Wade County.
 
Het had nog nooit zo goed uitgepakt in de Cavs, waar Wade vóór het seizoen een minimumcontract had getekend. Desalniettemin had hij pas kort voordien een handel verwacht: "Ik heb het helemaal niet zien aankomen". Als het om ruzies ging, heb ik nooit echt aandacht besteed, misschien omdat ik dat niet hoefde, 'zegt Wade grijnzend.
 
Ook in dit geval werd Wade een beetje anders behandeld dan de gewone NBA-speler. Zoals ESPN onlangs rapporteerde, kreeg Altman eerst toestemming van LeBron James voordat hij Wade vroeg of hij liever een verminderde rol bij de Cavs of een vak wilde. De beslissing was begrijpelijk eenvoudig - dus stuurde Altman hem naar het theoretische equivalent van een zeer beschermde toekomstige tweede ronde pick naar Miami.
 
"Dat was de beste deadline voor mij, en ik bedankte GM voor het feit dat ik me in een goede positie bevond", zei Wade tegen Yahoo! Sport. "Hij stuurde me naar waar ik zou moeten zijn en wilde." En waar je hem ook wou.
 
Wade is, volgens alle berekeningen, een van de top vijf schietwachten in de geschiedenis van de NBA. Hij is een gegarandeerde Hall-of-Famer, een levende legende. Natuurlijk is hij oud geworden - zelfs dit lot zal uiteindelijk elke speler inhalen. Wade is speels niet langer een ster in de competitie van vandaag. In Miami is hij echter nog steeds Dwyane Wade.
 
Het is zijn imago dat het meest wordt gezien in de stad, het is zijn trui die een paar uur na de handel uitverkocht was. De Miami Vice Wade Jersey is nog steeds niet in druk, zelfs niet in de officiële warmtewinkel. Hij is de speler die de meeste interviews na de wedstrijden moet geven en is in feite de woordvoerder van zijn team. Hoewel hij momenteel 22,5 minuten van de bank komt.