Is de streak van James Harden van invloed op de productie van zi

In de afgelopen twee maanden heeft James Harden zichzelf in een zeldzaam gezelschap geplaatst. De zevenvoudig all-star scoorde minimaal 30 punten in zijn 31e opeenvolgende wedstrijd, waardoor Wilt Chamberlain (1962) de op een na langste reeks in de NBA-geschiedenis wist te scoren.
 
Woensdagavond voegde de regerende MVP een andere klassieke uitvoering aan zijn cv toe en scoorde 42 punten in een wedstrijd tegen de Minnesota Timberwolves. Echter, toen Harden fans enthousiast maakte door zijn 22e 40-punts prestaties van het seizoen te registreren, was het belangrijkste resultaat van het spel dat de Houston Rockets 121-111 verslagen werden door de Timberwolves.
 
Dus ja, de cijfers waren aantrekkelijk en het was leuk om te zien hoe Harden het doelcentrum in zijn persoonlijke speeltuin veranderde, maar het spel eindigde in een ander teleurstellend verlies tegen een mindere ploeg voor de raketten. En na het spelen van slechts .500 ballen over hun laatste acht spellen, is het tijd om zich af te vragen of de stijl van spelen van Harden de Rockets op een negatieve manier begint te beïnvloeden.
 
Toen Harden halverwege december zijn reeks begon, waren de Rockets wanhopig op zoek naar hun kampioensambities van het seizoen daarvoor. Houston stond onder .500 met een record van 13-14 en leek op een team dat recht op de loterij afging. Gelukkig, in een tijd van nood, begon Harden's reeks met een 50-punts uitvoering, en de Rockets namen een 126-111 overwinning op de Los Angeles Lakers.
 
Aanvankelijk leek de scoringsvlucht van Harden het perfecte recept voor het succes van Houston. Na de winst tegen de Lakers wonnen de Rockets negen van hun volgende 10 wedstrijden, waaronder een 135-134 overuren overwinning op de Golden State Warriors. Harden leidde de Rockets naar de overwinning met een epische 44-punten, 15 assists en 10 rebounds in Oracle Arena.