Mavericks dreigt het volgende failliete seizoen - Hartenstein wi

Zonder geblesseerde basketbal international bedreigt Dirk Nowitzki de Dallas Mavericks opnieuw een faillissementsseizoen in de NBA.
 
Na een wanhopige uitvoering op de 106: 118 tegen de New York Knicks en de gelijktijdige zesde nederlagen in serie, is de stemming onder de Texanen geïrriteerd. "Wat we vanavond hebben laten zien was zeer teleurstellend," schold coach Rick Carlisle uit. "Ik neem de verantwoordelijkheid voor de manier waarop mijn team heeft gepresteerd en gevochten."
 
Na de slechts 24 successen van 82 wedstrijden vorig jaar zou alles beter moeten zijn. Met Luka Doncic kwam een ​​hoopvolle spelmaker, DeAndre Jordan moest opruimen als een van de beste NBA-centra onder de basket. Na een goede start met twee overwinningen uit drie wedstrijden werkt niets voor de Mavs. "Ik ben de leider van dit team", zei coach Carlisle. "Deze jongens moeten harder spelen, meer samen spelen."
 
Met een score van 2: 7 overwinningen zijn de play-offs in het sterke westen al vroeg uit de hand gelopen. Een comeback van Nowitzki duurt nog een paar weken. Uiteindelijk heeft Maxi Kleber als laatste plussen verzameld. Tegen de Knicks scoorde hij negen punten in 13 minuten. "De NBA-ervaring is een belangrijke factor", legt Carlisle uit. "Hij geeft ons meer variatie mogelijkheden."
 
Het ziet er veel beter uit voor Dennis Schröder en de Oklahoma City Thunder. Braunschweiger droeg 16 punten bij aan de duidelijke 134: 111 bij de Washington Wizards. Na de valse start met vier faillissementen, heeft de Thunder vier keer op rij sinds de terugkeer van topster Russell Westbrook gewonnen.
 
Ook de Houston Rockets met rookie Isaiah Hartenstein herstellen beter, waarna de titelkandidaat de start verprutst. Na de 119: 111 bij de New Jersey Nets wonnen de Texanen ook met 96:88 bij de Chicago Bulls. Hartenstein kwam in twaalf minuten in United Center aan twee loketten.