Mavs moeten Luka Doncic van deze gewoonte afhouden van zijn Euro

Met twee wedstrijden voorseizoen en twee te gaan, weten de Mavericks precies wat ze te maken hebben met Luka Doncic terwijl ze naar het reguliere seizoen kruipen.
 
Ze moeten het Europa uit hem slaan.
 
We bedoelen dat op de meest respectvolle manier mogelijk en strikt in basketbaltermen.
 
In zijn eerste NBA-actie heeft de DonCic met 6-8 indruk op iedereen gemaakt met zijn creativiteit, zijn schietpartijen en zijn wijze-voorbij de 19-jaar manier om het spel te spelen.
 
Minder indrukwekkend zijn de acht omzet die hij had in 60 minuten speeltijd.
 
De helft van die omzetten zijn reizende oproepen omdat Doncic zo gewend is aan de vergevingsgezinde manier waarop Europese scheidsrechters bellen - of niet callen - reizen.
 
Denk je dat NBA-scheidsrechters veel laten glippen als het gaat om reizen?
 
Bekijk een game van de European League en je zult beseffen dat de NBA's niet zo slecht zijn.
 
Maar als je je hele leven door de Europese regels hebt gespeeld, moet je aanpassingen doen wanneer je bij de NBA bent en reizen ten minste marginaal wordt afgedwongen.
 
Het is tijden zoals Friday's voorseizoen wedstrijd in Shanghai tegen Philadelphia dat je je realiseert dat Doncic - ondanks al zijn prikkelende mogelijkheden - nog steeds een manier heeft om te gaan. Hij had vier omzet en miste alle vier de drie wijzers die hij probeerde. En de helft van zijn zes vrije worpen. Dat snijdt het niet in de NBA, en het is een boodschap die dagelijks wordt overgebracht naar de jonge Sloveense sensatie.
 
"Luka is een opwindende speler", zei coach Rick Carlisle. "De achterste rug [passeert] en alles wat goed is als het goed gaat, hij gooide er één keer een naar iemand op de tweede rij, we moeten dat corrigeren.
 
"Hij past zich aan aan de verschillende manieren waarop ze reizen in de NBA noemen, in Europa hadden ze er een andere interpretatie van, dus hij wordt drie of vier keer in twee games genoemd, daar zal hij zich aan aanpassen."
 
Zie dit niet als een coach die probeert hoge verwachtingen te behalen voor de algemene trekking van de nummer 3. Carlisle weet dat als Doncic de komende jaren geen hoeksteen van de franchise wordt, iemand een uitleg zal krijgen.
 
"Hij kan veel dingen op de vloer doen," zei Carlisle. "Hij kan scoren, hij kan plaatsen krijgen, hij heeft een geweldige visie en hij maakt mensen beter."
 
Als een referentiepunt, denk terug aan toen Jason Kidd een Maverick was. Hij gebruikte zijn beperkte tijd in voorseizoenspellen om passen uit te proberen waarvan hij dacht dat het niet zou werken, maar hij zou ze toch proberen.
 
Hij had altijd een aantal omzet in het voorseizoen, maar liet ze meestal onder controle toen de spellen begonnen te tellen.
 
De situatie van Doncic is anders omdat hij zo jong is. Maar Dennis Smith Jr. kwam er vorig seizoen achter dat het spel af en toe wreed kan zijn. Hij gemiddelde van bijna drie omzet per spel, hoewel hij dat gemiddelde een beetje later in het seizoen naar beneden bracht.
 
Doncic zei dat hij eenvoudig zijn spel wil spelen. En het is zijn aard om de bal door te geven. Soms krijgt hij een beetje te luxe, en dat is wanneer Carlisle zijn hoofd krabt.
 
Wat fans moeten onthouden, is dat het kind 19 is. Hij is amper aan de oppervlakte gekomen, hoewel hij een sluwe veteraan was tijdens het spelen in Europa de laatste paar seizoenen.
 
"Ik vind het leuk om mijn teamgenoten beter te maken," zei hij. "Ik probeer dingen niet te forceren."
 
Carlisle heeft Doncic de meeste macht laten horen toen hij op het veld was. Dat zou puntkracht naar voren zijn, om nauwkeuriger te zijn. Door zijn grootte kan hij de meeste power voorwaarts bewaken, en de Mavericks weten dat hij daar zal moeten spelen zolang DeAndre Jordan centraal staat, Harrison Barnes - wanneer hij terugkeert van zijn hamstringprobleem - is klein en Smith en Wesley Matthews bevinden zich op de verdedigingshelft.
 
Voor Doncic is het gewoon een kwestie van leren als hij gaat werken met alle spelers die ouder zijn dan hij.
 
Zijn vaardigheden staan ​​op een achterbank voor niemand in het team.
 
Binnenkort hopen de Mavericks dat hij ook de reisregels zal beheersen.